top of page

Lydenskab er       klangen
af tiden. Bølger af       lyd.
    Lyden af       mennesker. Ambitioner om at forandre.

 

Design uden navn(20).png
Design uden navn(26).png
Design uden navn(15).png
Design uden navn(21).png
Gradient_Web_1.png

Lydenskab

Lydenskab er et klassisk ensemble båret af høj kunstnerisk kvalitet, som skubber til grænserne af det forventede. Med musikkens sanselige stemme sætter vi lyd til aktuelle forhold i vores samfund, der bevidner tiden, vi lever i.

 

I møder med publikum skaber vi dialog ved at bruge en kunstnerisk og anderledes indgangsvinkel til at belyse og debattere vigtige emner.

Design uden navn(32).png

Vores mission

Lydenskab træder ud af de klassiske koncertsale og ind på anderledes scener 

Verden omkring os er vores afsæt. Mennesker, natur og samfund er inspirationen, som vores produktioner udspringer af. Vi får, og vi giver tilbage. Det gør vi ved at inkorporere bæredygtighed i alle vores kreative processer og produktioner. Ved at koble forskning til den klassiske musiks transformerende potentiale. Og ved at samskabe og inddrage publikum i processerne, hvor musikken bliver til.

Vi ønsker at udvide forståelsen af klassisk musik – som en kunstnerisk og anderledes indgangsvinkel til at belyse og debattere vigtige emner, som publikum kan relatere til. Vi træder ud af koncertsalene og ind på scener blandt mennesker og med virkeligheden som kulisse. Her opstår fællesskaber, når vi inviterer publikum med ind i processen, hvor musikken bliver til. Den klassiske musik bringer en sanselig stemme og udtryksfuld kontrast ind i den til tider hårde samfundsdebat. Med lyden som redskab påvirker vi, skaber følelser og åbner for nye erkendelser for publikum.

SAGN1(2).jpg
9.png

Forskning

Deltagelse

Bæredygtighed

Design uden navn(15).png
Design uden navn(26).png

Den klassiske musiks har transformerende potentiale. I samarbejde med forskere undersøger og udvikler vi metoder til at gøre den traditionelle personlige koncertoplevelse til et socialt engagement, der påvirker både individ og fællesskab. (Vi undersøger, hvordan levende klassisk musik kan styrke publikums engagement og tilknytning til det lokale kulturliv.

Deltagelsesprocesserne er i fokus og emner som fællesskaber, empowerment, demokrati og indflydelse, social inklusion, lokal udvikling og kulturel identitet undersøges i en fælles forskning mellem borgere, forskere og kunstnere. ​ Lydenskab har udviklet en antropologisk tilgang til arbejdet med borgerinddragende musik- og kunstprojekter. Ensemblet skaber personlige, stedspecifikke scenekunstneriske værker, som afspejler sammenhængen mellem mennesket og verden, fortid og nutid, lokale fællesskaber, de personlige historier og den fælles fortælling. Lydenskab kobler forskning på vores aktiviteter og undersøger den klassiske musiks transformerende potentiale. Vi udvikler metoder til at gøre den traditionelle personlige koncertoplevelse til et socialt engagement, der påvirker både individ og fællesskaber. Vores mission er at knække koden ift. hvordan der kan produceres levende klassisk musik i samskabende processer, der styrker publikums engagement og forbundethed til deres lokale kulturliv.

Design uden navn(20).png

Vi er bevidste om at mindske vores klimaaftryk, når vi skaber vores produktioner. Vi arbejder med måling af produktionens Co2-aftryk. Vi begrænser vores flyrejser, implementer bæredygtighed hele vejen i de scenografiske processer i forhold til forbrug, materialer, konstruktion og genanvendelse. Vi laver turnévenlige produktioner opsætninger med lang levetid og outsourcing. ​ En anden del af arbejdet med bæredygtighed sker i det sociale arbejde, når vi inddrager publikum.

Calendar

Design uden navn(31)_edited.png

The One Behind the Score #2

Oplev spritnye værker når Lydenskab og radiovært Benedikte Granvig (DR/P2) vil levere levende og indsigtsfulde portrætter af komponisterne Birgitte Alsted og Sandra Boss (DK).

08.02.2023

DOKK1 Aarhus

19.00

B.longing - United Change

B.longing er et nytænkende kunstprojekt under Svalegangens United Change Programme, hvor ensemblet Lydenskab sammen med komponist Juliana Hodkinson bruger den klassiske musik som et mødested for lokal kulturel udveksling.

28-30.08.2023

TBA

Franciska

Operaen Franciska er en hyldest til kunstneren Franciska Clausen og hendes betydning i moderne international kunst. Vi hylder hendes mod, kompromisløshed, eksperimenter, æstetiske skarphed og søgen efter teknisk perfektion, samt de mangfoldige kunstneriske udtryk, det resulterede i. Vi sender fortællingen om hende og hendes kunst ud i verden i et opera-format, der fungerer på både kunstmuseer, gallerier, teatre og koncertscener.

Calendar

News

Lydenskab har været på feltarbejde i det vilde Vestjylland. I samarbejde med forfatter Dy Plambeck har vi skabt tekst og musik til nogle af de fantastiske steder, vi besøgte i området.

De poetiske lydvandringer er nu tilgængelige via vores nye hjemmeside www.poetiskelydvandringer.dk. Om du vælger at opleve vandringerne hjemmefra eller lytte til dem ude i naturen – garanterer vi for en sanselig naturoplevelse.

 

image00681.jpeg

Tekst: Dy Plambeck

Musik: Lydenskab (Louise Gorm / violin, Sofia Lind Pedersen / cello, Thea Vesti Pedersen / guitar, Mads Uldall / kontrabas)

Lydredigering: Mads Uldall

Video: Ard Jongsma / Still Words.

Gradient_Web_4.png

Aktuelle produktioner

Design uden navn(34).png
3C3A1661(2).jpeg

15% Off All Items

En ambitiøs og tankevækkende cli-fi opera om klimasorg i samarbejde med den progressive komponist Laura Bowler og prisvindende forfatter og dramatiker Sam Redway. Klimafiktionens (cli-fi) allerstørste styrke er, at den giver os muligheden for at flytte os i tid og skabe nye måder, vi kan sanse, leve og forholde os til verden og hinanden på.

Lydenskab er       toneangivende musikalske oplevelser. En sanselig stemme, som mener noget       . Som lytter       til mennesker og involverer sit publikum.

Design uden navn(19).png
Design uden navn(27).png
Design uden navn(17).png

Ensemblet

Design uden navn(30)_edited.png
Lydenskabstack.jpg

Thea Vesti Pedersen

Louise Gorm

Sofia Lind Pedersen

Karolina Leedo

Laura Bowler

Carola Schaal

Henriette Jensen

Mads Uldall

Maria Esphai

211207Lydenskab01381.jpg
Design uden navn(30)_edited.png

Kontakt

bottom of page