DSC_3193_1082_720_93_edited.jpg

Produktioner

Ø

Ø er en sanselig, klassisk koncertforestilling om det særlige og til tider komplekse bånd mellem børnebørn og bedsteforældre, om naturens gang og hverdagens poesi.

Maries farmor har levet længe og set meget. Nu er hun ved at blive blind. Marie er ved at blive voksen. I samtaler og sange om livet og døden, himlen og havet, træer og tåge, fastholder Marie de fælles minder fra den ø, hvor farmoren har boet.

På scenen omgiver fire klassiske musikere skuespiller Siff Vintersol, der blandt andet har medvirket i den populære teaterkoncert C.V. Jørgensen.

Ø handler om det både smukke og vemodige ved at blive ældre, og inviterer til at publikum bagefter kan have lidt lettere samtaler om døden, kærligheden og naturen på tværs af generationer.

 

Forestillingens sangtekster er skrevet af Stine Pilgaard, der også har bidraget til manuskriptet. Pilgaard har senest udgivet den anmelderroste og prisvindende roman Meter i sekundet.

Stille, hør de dødes sang

disse små koncerter

holder takten natten lang

slag fra vores hjerter

Stille, stille 
hør de dødes sang

 

 

Ø er for alle aldre, men inviterer til at særligt bedsteforældre og børnebørn tager hinanden i hånden og får en fælles oplevelse med finurlig dansk lyrik, klassisk musik og masser af fysisk leg og komik.

Ø_højformat.jpg

TIP!

Lydenskab er et klassisk musik ensemble, som også turnerer i musikforeninger. Forestillingen kan evt. bestilles i samarbejde med lokale musikforeninger. I det samarbejde kan det være musikforeningen kunne have lyst til at dykke mere ned i (klik her) Lyden af Lydenskab.

 

Pris 20.000 kr. eks. moms 


Forestillingen er godkendt af refusions og formidlingsordningen.


Alder Børn og voksne fra 6 +.


Turnéperiode Nov. 23/feb. 24 


Varighed 55 min. uden pause 


Max antal publikum 500


Scenemål min. 6D x 6B x 4H


 

Medvirkende: Siff Vintersol og ensemblet Lydenskab: Louise Gorm / violin, Thea Vesti / guitar, Mads Uldall / bas og Sofia Lind Pedersen / cello


Instruktør: Rikke Frigast


Dramatiker: Michelle Sondrup


Sangtekster/forfatter: Stine Pilgaard


Komposition: Kristina Holgersen og Lydenskab


Producent www.Lydenskab.dk

 

Kontakt hej@lydenskab.dk 


Tlf 28571035


Forbrændte Coronabilleder

Fem sange om livet under Coronaen

Siden Covid-19 i foråret for alvor satte vores værdifulde fællesskab på pause, har vi indsamlet breve fra forskellige personer, der har ønsket at sende hilsner til deres kære. Med afsæt i disse stærkt personlige breve, har forfatter Ursula Andkjær Olsen skabt fem gribende digte, som er forvandlet til sange, komponeret af Gorm Askjær med video af Tine Reingaard.

Musikken er fortolket af Lydenskab sammen med sangerne Bjørn Fjæstad (Baal/Rytteriet) og Katinka Fogh Vindelev (WeLikeWe). 

Tak til de mennesker der tog sig tid til at sende Lydenskab rørende og personlige breve til deres pårørende, som Gorm Askjær på fortryllende vis har omsat til musik!

Projektet er støttet af Statens Kunstfond, Slots og Kulturstyrelsen, Aarhus Kommune, Augustinus Fonden, Support Your Local Artist, C.A.C. Fonden og Dansk Solistforbund.

All Videos

All Videos

All Videos
Søg video...
Alle kategorier
Alle kategorier
Music
Lortesygdom, gå med dig - Lydenskab with Gorm Askjær, Ursula Andkjær Olsen, Tine Reingaard

Lortesygdom, gå med dig - Lydenskab with Gorm Askjær, Ursula Andkjær Olsen, Tine Reingaard

03:26
Afspil video
Forbrændte Coronabilleder – Lydenskab with Gorm Askjær, Ursula Andkjær Olsen, Tine Reingaard

Forbrændte Coronabilleder – Lydenskab with Gorm Askjær, Ursula Andkjær Olsen, Tine Reingaard

04:14
Afspil video
Det hjælper når vi vinker – Lydenskab with Gorm Askjær, Ursula Andkjær Olsen, Tine Reingaard

Det hjælper når vi vinker – Lydenskab with Gorm Askjær, Ursula Andkjær Olsen, Tine Reingaard

02:31
Afspil video
Den sorte død og pest hørte fortiden til -  Lydenskab with Gorm Askjær, Ursula Andkjær Olsen, Tine Reingaard

Den sorte død og pest hørte fortiden til - Lydenskab with Gorm Askjær, Ursula Andkjær Olsen, Tine Reingaard

04:36
Afspil video

The Way
T
he Dead Love

The Way the Dead Love er et nykomponeret operamanifest af Louis Aguirre præsenteret af Lydenskab som en del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 på Åbne Scene, Godsbanen.

TWTDL.jpg

Værket giver kvinden hendes seksualitet tilbage i en omskrivning af skabelsesberetningen, som den er fortalt af Hesiod, og ikke som den beskrives i biblen.

The Way the Dead Love er Pandoras manufest, hvori hun udtrykker sin uafhængighed overfor Gud. En spejling af vores skizofrene samfund og en invitation til at frisætte os selv fra en kontrolleret hverdag ved at tage os mere tid til at nyde og dyrke vores instinkter og drifter. 

The Way the Dead Love kan beskrives som et tværmedialt møde mellem komponist, ensemble, scenografer, danskere og litterær inspiration. 

The Way the
Dead Love en forestilling, der bifalder de af menneskets og
i særdeleshed kvindens drifter, som indførslen af kristendommen var med til at undertrykke.

Medvirkende

Komponist: Louis Aguirre (CU/DK).
Instruktør: Troels Primdahl (DK).
Lydenskab: Thea Vesti Pedersen (DK), Sofia Lind Pedersen (S/DK), Karolina Leedo (L/DK).
Sangerinde: Laura Bawler (UK).
Dansere: Ichi Go (J/D) & Tizo All (BR/D).
Scenografi: Troels Primdahl, Anders Bigum (DK) & David Ramirez Gomez.

The Way the Dead Love er støttet af:

Aarhus Kommune, Godsbanen Åbne Scene, Koda, Aarhus2017, Augustinus Fonden, Statens Kunstfond og Dansk Komponistforening. 

Woman

Lydenskabs koncertprogram Woman er en hyldest til kvindelige komponister. Genre er ingen barriere i denne koncert og publikum vil opleve klassisk, rytmisk og alternativ moderne musik i skøn forening og i en nærværende formidling af ensemblets musikere.

WOMAN kan bookes til din lokale kirke, musikforening og koncertsal. Kontakt os gerne.

Lydenskab får løbende komponeret nye værker til ensemblet og dykker samtidig ned i musikhistoriens kvindelige komponister, som drages frem af glemslen. 

Koncertprogrammet indholder blandt andet nykomponerede værker af komponisterne Line Tjørnhøj (DK), Britta Byström, Kajsa Magnarsson (SE), Maria Faust (EST/DK), Tine Surel Lange (NO/DK), Bergrún Snæbjørnsdottir (ISL) og Outi Tarkiainen (FI). 

Af ældre komponister kan man blandt andet opleve Hildegard von Bingen, Ester Mägi, Hilda Sehested, Elfrida Andrée, Elisabeth Claude, Lili Boulangers og Emma Hartmann.

WOMAN er støttet af: Dansk Komponistforening, KODA, Statens Kunstfond, Louis Hansen Fonden, Knud Højgaard Fonden og Nordiska Ministerrådet.

Angel

Komponist: Line Tjørnhøj
Video: Kajsa Gullberg
Ensemble - Lydenskab: Laura Bowler, Sofia Lind Pedersen, Karolina Leedo og Thea Vesti
Produktion: Lydenskab
Optagelse: Magnus Vad & Nicolai Absalon in Rummed/The Space
Sound mix: Nicolai Absalon
___


Støttet af Statens Kunstfond,
Sonning-Fonden and Aarhus Kommune

TWTDLrød.jpg

Martin Hall
& Lydenskab

PROTOTYPE/PROTOKOL er et tværæstetisk værk, der er opstået ud fra det kunstneriske møde mellem forfatter og musiker Martin Hall, Lydenskab, Staal Film og skuespiller Maiken Kildegaard i 2014. Det er teater, musik, lyrik og film i et intenst samspil.

Værket er en fortælling
om
den brudte sammenhængskæde mellem tre generationer –
en fragmenteret, stærkt personligt erindringsprotokol udgjort af breve, realoptagelser og fiktive erindringer.

Medvirkende

Stemme: Martin Hall.
Skuespiller: Maiken Kildegaard.
Lydenskab: Thea Vesti Pedersen, Sofia Lind Pedersen, Eskild Winding.
Video: Michael Staal Dinesen

Gennem videoklip, reciterede tekststykker og en evigt skiftende musikalsk ramme tegnes et billede af de konsekvenser et menneskes tab af håb kan have på kommende generationer.

 

PROTOTYPE/PROTOKOL er opført i Berlin, på Københavns Musikteater, Gran Teater for dans i Aarhus, KØS – Museet for kunst i det offentlige rum og på Odense Spoken Word Festival.

Gaia

GAIA et musikalsk performanceværk med
Lilibeth Cuenca Rasmussen
og Lydenskab, der fortæller historier om skabelse, moderroller og konflikter.

Youroland

YOUroLAND - Et requiem er en tværmedial koncertopsætning, der bygger på den latinske tekst 'Requiem' i en nyfortolkning af forfatter Josefine Klougart.

JasperCartwrite1.jpg

Duncan House

Rasmus Zwicki har skabt en opera, der går helt ind i hverdagen på publikum. Den foregår hjemme i en privat lejlighed, hvor de få publikummer er helt tæt på musikerne og sangerne, og hverdagen er helt tæt på, ja, nærmest uadskillelig fra kunsten.

"Duncan House er et underholdende

og bevægende multidisciplinært værk om kommunikation, isolation og medmenneskelighed."

Marie-Louise Zervides, Seismograf

Læs hele anmeldelsen her

Teksterne stammer oprindeligt fra en opslagstavle i en opgang i Duncan House i London, hvor komponisten boede i en årrække. Sammen med fx ord skrevet på vægge er teksterne et forsøg på kommunikation mellem husets beboere. Den kommunikation bliver af Zwicki på samme tid gjort mere intim, da den nu bliver sunget tæt på et publikum, og mere almengyldig, fordi den bliver løftet væk fra den konkrete opslagstavle og ind i vores hoveder, vores hverdag, vores nærhed. En på alle måder unik oplevelse, der vil ændre sig fra opførelse til opførelse.

Vores Historie Genfortalt

I Vores Historie Genfortalt er deltagelsesprocesserne i fokus og emner som empowerment, demokrati og indflydelse,
social inklusion, lokal udvikling og kulturel identitet undersøges i en fælles udforskning mellem borgere og kunstnere.

Vores vision er at understøtte og styrke fællesskaberne i det lokale kulturliv, skabe medejerskab og engagement ved at lade borgere samarbejde med professionelle kunstnere om at skabe en hyldest – enklassisk symfoni til stedet, - om stedet.

Projektet er opstået, da vi ser et behov for en større sammenhængskraft mellem generationerne, mellem sociale og økonomiske skel og mellem tilflyttere og indfødte i de danske byer.


I mange lokalsamfund er der en mangel på fælles mødesteder, hvor en lokal kultur kan udspille sig. Der er
en tendens til at den lokale kultur glemmes til fordel for nye individualiserede medier og kulturelle tilbud i storbyerne.

SAGN1.jpg

I en række tidligere projekter har Lydenskab arbejdet med at bruge den klassiske musik og ny poesi, som mødested for en lokal kultur. Ofte har vi åbnet op for bygninger, der har stået ubrugte hen.

Lyt til uddrag af operaen på DRP2

1200px-DR_P2_logo_2020_edited.jpg

Vi har oplevet at dette møde mellem forskellige grupper af borgere og kunstnere har et transformerende potentiale – for
lokalsamfundet og for den enkelte. Vi får tilbagemeldinger på, at måden at arbejde på skaber en øget bevidsthed om den lokale kultur, en større forståelse og en stolthed over at
høre til i et fællesskab

En symfoni

til Pindstrup

Alle borgere var inviteret til at opleve det nye værk af komponist Gorm Askjær, der blev iscenesat og opført med musik, poesi, lydinstallationer og scenografi af hollandske Rob van den Broek.

Fortællinger om både fortid, nutid og fremtid.

Gennem to uger havde musikerne fra ensemblet Lydenskab og komponist Gorm Askjær besøgt Pindstrup og talt med borgere, foreninger, kunstnere, unge danskere, nye danskere, ældre danskere, kaffeklubber og mange andre for at indsamle fortællinger om livets gang i Pindstrup.


Fortællingerne blev brugt som udgangspunkt for en symfoni dedikeret til Pindstrup - og de sammenfattes også til poetiske udsagn om livet i Pindstrup af den prisvindende forfatter Ursula Andkjær Olsen. Disse fortællingerne var en integreret del af den nyskrevne symfoni.