top of page
02.jpg

Aktuelle værker

The Girl With the Hurricane Brain

The Girl with the Hurricane Brain

I et musikalsk, visuelt univers skabt af kulsort sand, dryppende olie og kombuchasvampe med ni musikere og fire sangere udvikler et lille køkken sig til en hvirvelvind af orkanstyrke. THE GIRL WITH THE HURRICANE BRAIN er en nykomponeret opera af ensemblet Lydenskab, kendt for deres udforskning af grænserne for traditionelle musikalske udtryk og eksperimenter med nye kunstneriske tilgange.

Det er morgen. Maden står på bordet. En familie er i princippet klar til at hygge sig. Men så kommer det forbudte emne på bordet. Det emne, der splitter dem i skyttegrave og får dem til at fremstå som væsner fra forskellige planeter. De kommer til at tale om klodens fremtid. En datterens angstfulde dommedagstanker brager imod hendes uforstående forældre, mens vejrkorrespondenten i morgen-tv desperat forsøger at trænge igennem med sin alarmerende fremtidsprofeti om en jordklode i forandring. Hvem beskytter hvem? Er der egentlig nogen, der har ansvaret?

TAK til Karthik Woods, Aarhus International School, Bolton Octagon og FiveCowries for deltagelse i det indledende workshoparbejd og til Britten-Pears Arts, Arthouse Jersey og Godsbanen Åbne Scene for residencies.

Støttet af STATENS KUNSTFOND, DEN JYSKE KUNSTFOND, AARHUS KOMMUNE, KØBENHAVNS KOMMUNE, AUGUSTINUS FONDEN, KNUD HØJGAARDS FOND, ERNST VON SIEMENS MUSIC FOUNDATION, WILHELM HANSEN FONDEN, KODA KULTUR, DANSK SKUESPILLERFORBUND, OPERAENS VENNER, DANSK ARTIST FORBUND, AURA ENERGI, FAF, DANSK KAPELMESTERFORENING

Laura Bowler.jpeg

THE GIRL WITH THE HURRICANE BRAIN udstiller vores manglende sprog for de helt store følelser, der følger med at bo i en verden i ekstrem forandring. Operaen skabes af det anerkendte ni-personers ensemble Lydenskab, som er med på scenen under hele forestillingen. Det sker sammen med et hold af højtprofilerede internationale kunstnere: Laura Bowler (Komponist og Lydenskaber), Sam Redway (Librettist), Jude Christian (Instruktør), Laura Rathschau (scenograf og kostumedesigner), Zoë Palmer (Dramaturg) og performes af ni musikere, fire sangere og en dirigent sammen med elektroniske elementer.

BAGOM THE GIRL WITH THE HURRICANE BRAIN


Operaen giver ordet til en generation, der er vokset op med klimaforandringerne som et underliggende tema for deres fremtid. Operaen er skabt med inspiration fra workshops med unge i både Danmark, Storbritannien, Indien og Nigeria om deres tanker om klimaet.

Med afsæt i temaet udforsker holdet bag en bæredygtig og cirkulær produktionsmetode. Kostumer og scenografi er skabt af levende, organiske materialer, som på den måde er en del af naturens kredsløb. Arbejdet med at producere og skabe denne nye opera er foregået i samarbejde med Bæredygtigt Kulturliv NU.

Sprog engelsk

Varighed 80 min.

Medvirkende

Solister PEYEE CHEN (SOPRAN), JESSICA ASZODI (MEZZO), THANDO MJANDANA (TENOR), JOSEPH BOLGER (KONTRATENOR)

Ensemble LYDENSKAB: KAROLINA LEEDO (FLØJTE), HENRIETTE JENSEN (SAXOFON), FÁTIMA TRIVES-ESCOLANO (KLARINET), LOUISE GORM (VIOLIN), SOFIA LIND PEDERSEN (CELLO), MADS STEVNS ULDALL (KONTRABAS), MARIA ESHPAI (KLAVER), THEA VESTI PEDERSEN (GUITAR), YING-HSUEH CHEN (SLAGTØJ)

Komponist LAURA BOWLER Librettist SAM REDWAY Instruktør JUDE CHRISTIAN Dramaturg ZOË PALMER  Scenograf LAURA RATHSCHAU Kostumer LAURA RATHSCHAU, SOFIE PIIL GRAU Dirigent LIN LIAO Lyddesigner og live tekniker MORTEN ELKJÆR MaxMSP programmør MATTHEW FAIRCLOUGH  Produktionsleder HENRIK BANK Produktionsassistent BODIL SJØSTEDT Librettokonsulent KATIE MITCHELL, STEVEN PLAICE

Teatret Svalegangen, Aarhus 14.08 & 15.08 2024

Kl. 19:30. Billetter og mere info HER

Sort/Hvid, København 20.08 - 22.08 2024

Kl. 20:00. Billetter og mere info HER

She the river     

She the breeze

She the       blue sky

And the Earth

Design uden navn(19).png
Design uden navn(22).png
B.LONGINGS

B.Longing

I kunstprojektet B.Longing bliver den klassiske musik et nyt mødested mellem unge og deres forældre. De medvirkende spiller sig ind i generationskløften og undersøger længsler, oprør og sansede oplevelser af det sted de bor.  

 

B.Longing er påvirkningskraft. Bølger af lyd og ambitioner. Det er toner af frihed, (u)lighed og fællesskab. Stemmen af mødet mellem generationer og den klassiske musik i nye dimensioner.

Medvirkende:
Verdens bedste beboere omkring Frydenlund Fælleshus
Lydenskab, komponist Juliana Hodkinson og digter /antropolog Arendse Mogensen

335573297_3482169775346010_5490018991496087422_n.jpg

B.Longings
Et kunstnerisk blik på verdensmål 10: Mindre ulighed

"“At formindske ulighed er også at forstå og give stemme til flere lag i samfundet.”

”Alle har retten til frit at deltage i samfundets kulturliv, til at nyde kunstarterne […]” 

FN’s Universelle Menneskerettighedserklæring, art. 27, 1948 

 

B.Longing er et toneangivende værk med nye narrativer, der opbygger en dialog om, hvordan vi i fællesskab løser de udfordringer vi står overfor på tværs af generationer, sociale- og kulturelle skel. Projektet skaber en platform for mødet mellem generationer, i en dialog båret af medfølelse og forbundethed.

The one Behindt he Score

The One Behind the Score

Lydenskab giver kvinder en stemme. I en årrække har vi sat fokus på kvindelige komponister. I koncertrækken præsenteres både ældre og nyskreven musik indenfor blandt andet filmmusik, folkemusik og ny klassisk musik. Denne koncertserie præsenterer et stærkt hold med nogle af de mest interessante komponister i dag. Vi skildrer portrætter af blandt andet Outi Tarkiainen (FI), Birgitte Alsted (DK), Karin Rehnquist (SE) og Sandra Boss (DK).

Lydenskab_04b(2)_edited.png

"Den største opmuntring kommer fra ensemblet Lydenskab. Her udgør værker skrevet af kvinder 35,1% af deres repertoire, ny musik udgør 95% og uropførelser udgør hele 21,5%."
 

Dansk Komponistforening

Repertoirestatestik 2021

Poetiske Lydvandringer

Poetiske Lydvandringer

I poesi og toner udfolder den danske natur sig, når Lydenskab med en række forfattere dykker ned i det ukendte univers, der gemmer sig i landskabet. Poetiske Lydvandringer undersøger samspillet mellem natur, kulturhistorie, levende klange, stemninger og poesi.

Tag med på en sanselig rejse i naturen med stemningsfulde musikalske fortolkninger og poetiske fortællinger, som formidler de værdier og oplevelser, det danske landskab og kulturhistorien rummer.

eli-sivakova-nIcQVysPLbs-unsplash.jpg

en krop     

løft den op

i dine      hænder

Design uden navn(27).png
Design uden navn(19).png

Lydvandring fra Toftum Bjerge 

Åbne bredninger, karakteristiske skrænter, strandenge og høje bakkedrag, der falder direkte ned mod kysterne. Ved Toftum Bjerge gnaver bølger og strøm konstant af klinterne. Her ligger en guldgrube af fortællinger om istider hundrede tusinde år tilbage i tiden.

Tekst: Dy Plambeck 

Musik: Lydenskab (violin/vokal: Louise Gorm, cello: Sofia Lind Pedersen, guitar: Thea Vesti Pedersen, bas: Mads Uldall) 

Video: Ard Jongsma 

Design uden navn(30).png

Se alle

JEG ER HER

Jeg er her

Med udgangspunkt i sanselighed og fælles naturoplevelser går vi uden om diagnosticering/stigmatisering og tager udgangspunkt i det enkelte menneske. I et samarbejde med Psykiatrisk Hospital Randers laver Lydenskab kunstnerisk samskabelse med indlagte patienter. Små poetiske musikalske værker bliver til i dialog med deltagerne. Ledende overlæge Anders Lindehof  er koblet på projektet, som undersøger effekterne hos deltagerne.

Projektet er støttet af Region Midt.

Design uden navn(27).png
Design uden navn(22).png
Design uden navn(19).png
marten-bjork-iXed2ZaTobo-unsplash.jpg
ø

Samskabelse       empowerment, poesi, klassisk musik, komposition, sårbare psykiatriske patienter psykiatrien        deltagelse     

       metodeudvikling

Design uden navn(17).png

Ø

Ø er en sanselig, klassisk koncertforestilling om det særlige og til tider komplekse bånd mellem børnebørn og bedsteforældre, om naturens gang og hverdagens poesi.

Stille, hør       de dødes sang

disse små koncerter

holder takten natten lang

slag fra vores       hjerter

Design uden navn(19).png
Design uden navn(17).png
Stemmer i voks

Ø handler også om det smukke og vemodige ved at blive ældre og inviterer til samtaler om døden, kærligheden og naturen på tværs af generationer.

Ø er for alle aldre, men er særligt tiltænkt bedsteforældre og børnebørn til en fælles oplevelse med finurlig dansk lyrik, klassisk musik og masser af fysisk leg og komik.

 

På scenen omgiver fire klassiske musikere skuespiller Siff Vintersol, der blandt andet har medvirket i den populære teaterkoncert C.V. Jørgensen.

Forestillingens sangtekster er skrevet af Stine Pilgaard, der også har bidraget til manuskriptet. Pilgaard har senest udgivet den anmelderroste og prisvindende roman Meter i sekundet.

Design uden navn(30).png
gRUPPE 38 (66 of 153).jpg

Medvirkende

Siff Vintersol og Lydenskab: Louise Gorm / violin, Thea Vesti / guitar, Mads Uldall / bas og Sofia Lind Pedersen / cello


Instruktør: Rikke Frigast


Dramatiker: Michelle Sondrup


Sangtekster/forfatter: Stine Pilgaard


Komposition: Kristina Holgersen og Lydenskab

Franciska
portrait_franciska-clausen_credit-photo-florence-henri_aware_women-artists_artistes-femmes

Franciska

Operaen Franciska er en hyldest til kunstneren Franciska Clausen og hendes betydning i moderne international kunst. Vi hylder hendes mod, kompromisløshed, eksperimenter, æstetiske skarphed og søgen efter teknisk perfektion, samt de mangfoldige kunstneriske udtryk, det resulterede i. Vi sender fortællingen om hende og hendes kunst ud i verden i et opera-format, der fungerer på både kunstmuseer, gallerier, teatre og koncertscener. 

 

Komponist: Bo Gunge

Librettist: Gerd Laugesen

Ensemble: Lydenskab

Kunstnerisk leder: Thea Vesti (Lydenskab)/ instruktør og scenograf (NN)

Producent: Opera på grænsen

Premiere 2024 TBA

Stemmer i voks

Stemmer i Voks

Martin Døssing Ottosen, Ulla Bendixen (Sorten Muld) og Lydenskab er gået sammen i dette projekt, hvor Evald Tang Kristensens optagelser på voksruller fra starten af 1900-tallet bliver bragt til live i nye kompositioner af Martin Døssing Ottosen. Projektet er under udvikling.

fly-d-yg00N_4IVPk-unsplash_edited_edited_edited.jpg

Medvirkende

Sorten Muld og Lydenskab

Sangtekster/forfatter: Evald Tang Kristensen

Komposition: Martin Døssing Ottosen og Lydenskab

Tidligere produktioner

Design uden navn(30)_edited.png
bottom of page